jempol logo white

Soalan Lazim

Hubungi Kami

Aduan dan Maklum Balas

Peta Laman

jempol logo white
Utama Temasya Semarak Zikir Perdana 2023

Arkib Berita

5

20 & 21 Oktober 2023 | Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan (JHEAINS) telah mengadakan Temasya Semarak Zikir Perdana 2023 di Masjid Tuanku Muhriz, Bandar Seri Jempol, Negeri Sembilan. Program yang dijalankan selama 2 hari ini diisi dengan 8 slot yang menarik dan bermanfaat buat jemaah-jemaah masjid serta masyarakat yang menyertainya. Slot 1 iaitu Wanita Bahagia Pendokong Keluarga Bahagia yang diuruskan oleh One World Muslimah telah dimulakan seawal jam 8:oo pagi. Jam 10:30pagi berlangsungnya slot 2 iaitu Bicara Mufti dan Majlis Penyerahan Buku Garis Panduan Majlis Zikir di Masjid dan Surau oleh Jabatan Mufti Kerajaan Negeri Sembilan.

 

Sebelah petang, diteruskan dengan slot 3 iaitu Entrepeneur and Row Branding oleh One World Muslimah. Seusai maghrib, Slot 4 telah dijalankan iaitu Qasidah dan Tausyiah Imam Besar Masjid Negeri, Negeri Sembilan. Slot 5 iaitu Senaman Kinestetik yang diuruskan oleh Dr Alyasak bin Berham. Seterusnya jam 10:30pagi pada 21 Oktober 2023. s Seterusnya slot 6 iaitu Bicara Kerjaya oleh One World Muslimah. Pada pukul 12:30 tengah hari diteruskan dengan Slot 7 iaitu QM Metal Bersama BPMS dan slot terakhir iaitu slot 8 tadabbur dan tazakkur oleh Mejar Jen. Haji Dato’ Nawawi bin Daud dijalankan pada jam 5:00 petang.

 

Seusai Maghrib, telah dijalankan majlis utama iaitu Majlis Semarak Zikir yang dihadiri dengan jemaah dari serata kawasan Bandar Seri Jempol.  Tidak lupa juga daripada para pelajar sekolah dan kolej yang berdekatan. Program telah berjalan dengan lancar dan mendapat sambutan dan galakan yang memberangsangkan.

 

 

Skip to content