jempol logo white

Soalan Lazim

Hubungi Kami

Aduan dan Maklum Balas

Peta Laman

jempol logo white
Utama Majlis Penyerahan Kunci Rumah PPRT Bina Baru

Majlis Penyerahan Kunci Rumah PPRT Bina Baru

27 September 2023

Majlis Penyerahan Kunci Rumah PPRT Bina Baru kepada Encik Eiry A/K Sulaiman, yang dilanda musibah kebakaran pada 28 Mei 2023 lalu. Kejadian tersebut menyebabkan keseluruhan struktur rumah beliau tidak dapat diselamatkan. 

 

Majlis penyerahan kunci tersebut telah disempurnakan oleh YB Mohd Razi bin Mohd Ali, ADUN Sungai Lui dan Puan Nawal binti Mohamed Amin, Pegawai Daerah Jempol, turut hadir Ketua Penolong Pegawai Daerah PDTJL Cik Aisyah binti Nordin dan Encik Jamirin dari JAKOA Jempol serta Barisan AJK MPKK Kg. Orang Asli Sungai Lui. Majlis juga turut mengadakan Penyerahan sumbangan perkakas rumah kepada keluarga mangsa. Terima kasih kepada semua yang terlibat dalam majlis ini.

 

19 September 2023

Penyerahan Kunci Rumah PPRT Kg Datok Johan kepada Puan Aminah bt Mohamed dan suaminya En Jamal, telah disempurnakan oleh Pegawai Daerah Jempol, Puan Nawal binti Mohamed Amin bersama Penolong Pegawai Daerah, En Muhammad Faiz bin Mohd Azri di Pejabat Daerah dan Tanah Jempol. Puan Aminah merupakan peserta e-Kasih yang telah diluluskan permohon rumah PPRT di Tanah Rizab Kerajaan Kg Datok Johan. 

Puan Aminah dan suaminya, En Jamal yang menghidapi penyakit Diabetes (telah dipotong kaki kiri) bergantung hidup dgn bantuan JKM.

Skip to content