jempol logo white

Soalan Lazim

Hubungi Kami

Aduan dan Maklum Balas

Peta Laman

jempol logo white
Utama Kunjungan delegasi daripada MCMC Negeri Sembilan

Kunjungan delegasi daripada MCMC Negeri Sembilan

15 Mei 2024, Bilik Gerakan Pejabat Daerah dan Tanah Jempol – Delegasi daripada MCMC Negeri Sembilan yang diketuai oleh Pengarah MCMC Negeri Sembilan, YBrs. Ts. Md Tahir, telah hadir ke Pejabat Daerah dan Tanah Jempol bagi bersama-sama mengemaskini status kemajuan projek JENDELA yang dilaksanakan oleh pihak CelcomDigi.

 

“Tahun ini, tahun Jempol”, ujarnya bagi menandakan sokongan dan komitmen MCMC dalam menambahbaik jaringan dan capaian telekomunikasi termasuk internet di kawasan daerah Jempol. Pelaksanaan projek JENDELA ini akan memberikan impak kepada capaian luar bandar.

 

Terima kasih MCMC Negeri Sembilan kerana bersama-sama Kerajaan Negeri dalam menjayakan agenda nasional ini.

Turut dimaklumkan, Program Advokasi dan Jangkauan untuk Kampung Orang Asli Negeri Sembilan (KOA Sungai Lui) telah meraih Anugerah World Summit On The Information Society Prizes 2024 (WSIS 2024) – membuktikan pengiktirafan masyarakat antarabangsa terhadap projek yang telah dibangunkan oleh MCMC dalam memperkasakan keterangkuman digital dalam kalangan masyarakat Orang Asli melalui penyediaan akses ICT serta keselamatan dan literasi digital. Anugerah ini akan disampaikan pada Majlis Anugerah WSIS Prizes 2024 yang akan dianjurkan oleh Kesatuan Telekomunikasi Antarabangsa (ITU) di Geneva, Switzerland pada 30 Mei 2024.

 

Tahniah Negeri Sembilan!

#JENDELA #MalaysiaMadani

Skip to content